Botbreuken

Bij een ongeval met een auto komen grote krachten vrij. Hier komen dan ook vaak botbreuken bij voor, omdat een inzittende bijvoorbeeld botst met het stuur of het dashboard. Ook bij sport- en spelsituaties loopt u risico op botbreuken. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor het opgelopen letsel, is het mogelijk diegene aansprakelijk te stellen voor de geleden schade. Dat vraagt om goed advies en juridische kennis. Bij Wolthers Jagersma staan we slachtoffers bij die aan een ongeval verschillende soorten letselschade overhouden.

Genezing en gevolgen

Een botbreuk geneest vaak goed, maar kan alsnog vervelende, soms blijvende gevolgen hebben. Zeker wanneer het niet meer mogelijk is om te werken of uw favoriete sport uit te oefenen. De impact van een botbreuk is afhankelijk van de locatie van de breuk, maar ook het beroep dat u uitoefent en hoe u de overlast zelf ervaart. Voor een slachtoffer met een botbreuk die op kantoor werkt is het letsel bijvoorbeeld minder beperkend dan voor een automonteur.

Veelvoorkomende botbreuken

Botbreuken komen voor in verschillende situaties. Naast ongevallen met een auto is een sleutelbeenbreuk bij een fietsongeluk niet ongewoon. Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Ook hoofdletsel komt helaas vaak voor, zoals een schedelbasisfractuur wanneer iemand met het hoofd de grond raakt. Daarnaast komen veel botbreuken voort uit sport en spel. Het is daarbij niet altijd makkelijk om aansprakelijkheid aan te tonen. Bij sport- en spelsituaties bestaat altijd risico op een ongeval, maar alleen bij een grove overtreding is er mogelijk sprake van verwijtbaar handelen. Een letselschadeadvocaat helpt u in dit soort gevallen met het formuleren van een sterke zaak.

Ondersteuning door Wolthers Jagersma

Een botbreuk komt in veel verschillende situaties voor. U moet herstellen en – vaak tegelijk – veel zaken regelen. Wanneer de botbreuk veroorzaakt is door het handelen van een ander, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. De advocaten van Wolthers Jagersma steunen u graag bij uw letselschadezaak en het claimen van de letselschade. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Lees ook over:

Heeft u letselschade?

Heeft u (letsel)schade door een ongeval of door toedracht van een misdrijf? Neem dan contact op met één van onze specialisten om uw situatie en mogelijkheden te bespreken.