Kosten letselschadeadvocaat

Meestal gratis, vraag onze hulp

Heeft u letselschade opgelopen? Dan verwacht u mogelijk dat er hoge kosten aan juridische bijstand verbonden zijn. Dat is niet het geval. In de meeste gevallen zijn advocaat- en proceskosten verhaalbaar op de veroorzaker van het ongeval. De wet schrijft voor dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. Dat betekent dat u vaak helemaal geen kosten heeft aan de inzet van een letselschadeadvocaat.

Gaan we over op een gerechtelijke procedure?

Soms is een gerechtelijke procedure noodzakelijk. Wat dat kost, hangt af van de procedurevorm. Leent uw zaak zich voor een deelgeschil? Dan kan de rechter de tegenpartij bij veroordeling verplichten de advocaatkosten te betalen.

No cure no pay

Er zijn bureaus die hun werkzaamheden aanbieden op no cure no pay basis. Een percentage (15% of meer) van de behaalde schadevergoeding gaat dan naar de belangenbehartiger. Dat lijkt veilig (zonder resultaat geen kosten), maar bijna altijd bent u met zo’n constructie een dief van uw eigen portemonnee. Wanneer de aansprakelijkheid erkend is en de schade dus vergoed moet worden, vormen de kosten van een letselschadeadvocaat onderdeel van de schade. U heeft namelijk recht op een vergoeding van de redelijke kosten van rechtsbijstand. De schadevergoeding gaat volledig naar u.

No cure no pay-contracten zijn niet voor niets voor letselschadeadvocaten in de meeste gevallen verboden. In het verleden is er regelmatig misbruik gemaakt door bureaus, zij boden zonder noodzaak no cure no pay contracten aan. Laat u goed adviseren voordat u een dergelijke afspraak maakt.

Heeft u letselschade?

Dan heeft u vast veel vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op, dat kost niets maar levert wel duidelijkheid op. De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma helpen u met juridisch advies. Zo kunt u zich volledig richten op het herstel.

Ik word graag geholpen

Heeft u letselschade?

Heeft u (letsel)schade door een ongeval? Neem dan contact op met één van onze specialisten om uw situatie en mogelijkheden te bespreken.