Loonregres

Wanneer een slachtoffer van een ongeval letselschade oploopt, is het vaak mogelijk deze schade vergoed te krijgen. Als het slachtoffer een werknemer is, zijn er ook financiële gevolgen voor de werkgever. Uiteraard heeft herstel de hoogste prioriteit, maar bij langdurige afwezigheid is het als werkgever belangrijk om te weten welke schade vergoed wordt. Denk aan het loon, re-integratiekosten en werkplekaanpassingen.

Twee claims, een advocaat

Is een derde partij aansprakelijk voor het letsel van een werknemer? Dan kunnen deze kosten op de aansprakelijke partij verhaald worden. Als werkgever hoef je dan ook geen beroep te doen op de ziekteverzuimverzekering, en dat is weer gunstig voor de premie. Wordt de schade voor werknemer én werkgever door dezelfde advocaat verhaald? Dan biedt dat voordelen. Gemaakte kosten worden sneller verhaald, de verzekeraar kan beide partijen niet tegen elkaar uitspelen en de re-integratie wordt sneller gestart.

Aangename verrassing

Regres voor werkgevers wordt vaak vergeten, maar vaak kan er een flink bedrag verhaald worden. Onze ervaringen met slachtoffers die letselschade hebben opgelopen leren ons dat werkgevers vaak aangenaam verrast zijn over de mogelijkheden. Het is daarnaast goed voor de band tussen werkgever en werknemer om in dit traject samen op te trekken. De werkgever toont op deze manier sociaal werkgeverschap. Het slachtoffer heeft het vaak al zwaar genoeg, dus elke mogelijkheid om het proces te soepeler te laten verlopen is prettig.

Ondersteuning door Wolthers Jagersma

De advocaten van Wolthers Jagersma hebben veel ervaring met regres. Met ons uitgebreide netwerk van zorgadviseurs, arbeidsdeskundigen en medici staan we u bij met  juridisch advies. Zo zorgen we altijd voor een goede oplossing voor slachtoffer én werkgever. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Lees ook over:

Heeft u schade opgelopen door een ongeval of incident?

Heeft u (letsel)schade door een ongeval? Neem dan contact op met één van onze specialisten om uw situatie en mogelijkheden te bespreken.