Dwarslaesie

Wanneer het ruggenmerg beschadigd is, spreken we van een dwarslaesie. De gevolgen van een dwarslaesie hangen samen met de ernst van het letsel. Een dwarslaesie kunt u oplopen door een ongeval, een ontsteking, of een bloeding en kan vaak niet genezen. Bij Wolthers Jagersma staan we slachtoffers bij met verschillende soorten letselschade.

Ernst van de schade

Hoe hoger of uitgebreider het letsel bij een dwarslaesie, hoe groter de gevolgen. Verlies van mobiliteit heeft impact op alle onderdelen van het leven, zoals wonen, werken, vervoer en uw relatie. Bij een dwarslaesie is het ruggenmerg beschadigd, waardoor boodschappen die de hersenen uitwisselt met de rest van het lichaam niet goed meer worden doorgegeven. Het ruggenmerg hoeft niet geheel doorgesneden te zijn om een dwarslaesie te veroorzaken, ook kleinere beschadigingen aan het ruggenmerg verstoren de communicatie die via zenuwen loopt. Als gevolg ontstaan stoornissen in de beweging of gevoel.

Zorg voor tijdige hulp

Heeft u, of iemand in uw omgeving een dwarslaesie opgelopen? Dan is het van groot belang dat u zich tijdig laat adviseren. Er moeten vaak al vroeg in het klinische revalidatieproces belangrijke keuzes gemaakt worden, die impact hebben op de verhaalbare schade. Is het bijvoorbeeld nog mogelijk om thuis te revalideren? En zijn daar alle faciliteiten en hulp voor aanwezig? Wanneer dit niet mogelijk is, moet een passende woonruimte gezocht worden. Maar wie gaat dat betalen?

Ondersteuning door Wolthers Jagersma

De advocaten van Wolthers Jagersma hebben veel ervaring met de problematiek van dwarslaesiepatiënten. Met ons uitgebreide netwerk van zorgadviseurs, arbeidsdeskundigen en medici staan we u bij met goed juridisch advies. We werken dan ook samen met de Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON), die we ondersteunen op het gebied van letselschade. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Lees ook over:

Dwarslaesie

Heeft u letselschade?

Heeft u (letsel)schade door een ongeval of door toedracht van een misdrijf? Neem dan contact op met één van onze specialisten om uw situatie en mogelijkheden te bespreken.