Hersenletsel

De gevolgen van hersenletsel zijn verstrekkend. Niet alleen voor het slachtoffer, ook naasten kunnen hierdoor ernstig getroffen worden. Bij Wolthers Jagersma staan we slachtoffers bij die aan een ongeval verschillende soorten letselschade overhouden. Afasie, dubbelzien, niet meer zelfstandig kunnen functioneren of zelfs karakterverandering.

Psychische klachten na een ongeval

Naast de fysieke gevolgen van een ongeval, houdt een slachtoffer vaak psychische klachten over aan een ongeval. Wij stonden al veel slachtoffers bij die als gevolg van een ongeval zodanig ontregeld raakten, dat ze niet meer in staat waren om te werken of samen te leven met hun gezin. Het niet meer deel kunnen nemen aan de maatschappij, eist een psychische tol.

Dossiervorming is essentieel

Na een ongeval is medische hulp voor het slachtoffer de eerste prioriteit. Het is daarbij belangrijk dat er direct een dossier wordt opgebouwd. Door vast te leggen wat er is voorgevallen en welke hulp het slachtoffer nodig heeft om te herstellen. Die hulp is naast het slachtoffer ook gericht op de naaste omgeving, zoals de partner of het gezin. Het is ook belangrijk dat de veroorzakende en de tot schadevergoeding verplichte verzekeraar hier tijdig over wordt geïnformeerd. Op die manier wordt zo snel mogelijk de juiste regeling getroffen voor het financieren van oplossingen, of adequate begeleiding.

Vergoedingen hersenletsel

Wanneer u te maken heeft met hersenletsel, is er een aantal vergoedingen waar u voor in aanmerking komt. De hoogte van deze schadevergoeding hangt af van de ernst van het letsel. Bent u tijdelijk uit de roulatie? Dan heeft u recht op een vergoeding van het misgelopen inkomen en eventuele medische kosten. Beperkt het letsel u de rest van uw leven, of in ieder geval gedurende een lange periode? Dan heeft u ook recht op vergoeding van aanpassingen in uw woning of vervoersmiddelen. Is er ook sprake van psychische schade? Dan kunt u in aanmerking komen voor smartengeld.

Ondersteuning door Wolthers Jagersma

Bij hersenletsel door een ongeval komt er veel op u af. U moet herstellen en – vaak tegelijk – veel zaken regelen. Wilt u weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding? De advocaten van Wolthers Jagersma steunen u graag bij uw letselschadezaak en het claimen van de letselschade. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Lees ook over:

Hersenletsel neuroloog

Heeft u letselschade?

Heeft u (letsel)schade door een ongeval of door toedracht van een misdrijf? Neem dan contact op met één van onze specialisten om uw situatie en mogelijkheden te bespreken.