Whiplash

Na een aanrijding komt letselschade in de vorm van een whiplash vaak voor. Bij een kop-staartbotsing, een frontale aanrijding, of wanneer het hoofd ten opzichte van de romp een onverwachte snelle beweging maakt, wordt de nek overmatig uitgerekt. Bij Wolthers Jagersma staan we slachtoffers bij die aan een ongeval verschillende soorten letselschade overhouden.

Beschadigingen wervelkolom

Letsel dat is opgelopen bij een whiplashongeval is vaak niet zichtbaar te maken met röntgenonderzoek, scans of een MRI. We spreken dan ook vaak over moeilijk te objectiveren klachten. Het gaat dan bijvoorbeeld om beschadigingen in de halswervelkolom, het aangezicht en overige halsstructuren.

Whiplashsyndroom

De klachten die een slachtoffer overhoudt aan een whiplashongeval worden ook wel het whiplashsyndroom genoemd. Pijn in de nek, het hoofd, de schouders en de rug komen veel voor. Daarnaast ervaren slachtoffers concentratiestoornissen, vermoeidheid, duizeligheid en vergeetachtigheid. Ook het verwerken van externe prikkels is een uitdaging voor mensen met het whiplashsyndroom.

Juridisch complex

Een ervaren letselschadeadvocaat is van groot belang bij het afwikkelen van een whiplashzaak. Hoe kunt u de klachten het beste onderbouwen? En hoe zorgt u ervoor dat uit het dossier blijkt dat er geen andere aannemelijke verklaring dan het ongeval bestaat? Met goede juridische hulp maakt u de kans groter dat de verzekeraar toch verplicht wordt uw schade te vergoeden.

Ondersteuning door Wolthers Jagersma

Bij letsel door een whiplashongeval komt er veel op u af. U moet herstellen en – vaak tegelijk – veel zaken regelen. Het is in het geval van een whiplash vaak lastig objectief te maken dat er een verband is tussen het ongeval en de geleden schade. Wilt u weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding? De advocaten van Wolthers Jagersma steunen u graag bij uw letselschadezaak en het claimen van de letselschade. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Lees ook over:

Whiplash

Heeft u letselschade?

Heeft u (letsel)schade door een ongeval of door toedracht van een misdrijf? Neem dan contact op met één van onze specialisten om uw situatie en mogelijkheden te bespreken.