Verkeersongeval

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval? Dan kan dit voor ernstige fysieke en mentale schade zorgen. U kunt talloze vragen hebben. Want wie is er aansprakelijk voor de ontstane schade? En heeft u recht op een letselschadevergoeding na een verkeersongeval? De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma helpen u bij het beantwoorden van deze en andere vragen.

 

Of u nu bestuurder, inzittende, getuige of nabestaande bent, een verkeersongeval heeft vaak ingrijpende gevolgen. Is de tegenpartij na een verkeersongeval aansprakelijk? Dan is de kans groot dat u recht heeft op een schadevergoeding.

 

Aansprakelijkheid verkeersongeval

De meeste letselschades ontstaan in het verkeer. Soms is meteen duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval, zoals bij voorrangsfouten, bijzondere manoeuvres op de weg of kop-staartbotsingen. Toch ontstaat er vaak discussie over de schuldvraag. Bijvoorbeeld wanneer er wordt beweerd dat iemand zelf niet goed heeft opgelet, te hard heeft gereden of geen gordel droeg. Dan wordt iemand eigen schuld verweten. Bij een verkeersongeval is het dan ook belangrijk dat u bewijs verzamelt – het liefst foto’s en gegevens van getuigen – om de veroorzaker aansprakelijk te stellen. Wanneer de politie op de plek van het ongeval is geweest stelt zij een proces-verbaal op. Hier staat ook veel informatie in.

Letselschadeadvocaat verkeersongeval

De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma zijn allen opgeleid in het aansprakelijkheidsrecht. Wij weten als geen ander de feiten en omstandigheden te wegen die een rol hebben gespeeld bij de toedracht van het verkeersongeval. Niet alleen is daarvoor het proces-verbaal van de politie of – bij ernstiger letsel – de bevindingen van de Dienst Verkeersongevallen Analyse (VOA) van belang. Soms schakelen we zelf externe ongeval-analisten in om de precieze toedracht te achterhalen.

Soorten verkeersongevallen

Auto-ongeval

Van een kop-staartbotsing tot een voorrangsfout of een eenzijdig ongeluk, een verkeersongeval waarbij een auto betrokken is, kan verschillende oorzaken hebben.

Motorongeluk

Motorrijders zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Wanneer u als motorrijder bij een verkeersongeval betrokken raakt, zijn de gevolgen vaak groot.

Eenzijdig verkeersongeval

Modder op de weg of slecht wegonderhoud? Als u betrokken bent bij een eenzijdig verkeersongeval kan de aansprakelijkheid voor het ongeval bij de wegbeheerder liggen.

Tractorongeval

In Nederland gebeuren ieder jaar diverse tractorongelukken. Door de grootte van landbouwvoertuigen is de letselschade dan ook vaak aanzienlijk.

Scooter- of bromfietsongeluk

Net als op de motor bent u op een scooter of bromfiets bijzonder kwetsbaar. De lichamelijke schade na een ongeluk dan kan ook fors zijn.

Ongeval openbaar vervoer

Heeft u als passagier van het openbaar vervoer een verkeersongeluk meegemaakt? Dan is de verzekeraar of openbaarvervoermaatschappij vaak verantwoordelijk voor de door u geleden letselschade.

Fietsongeval

Als u als fietser bent aangereden, heeft u in vrijwel alle gevallen recht op een schadevergoeding. De wet bepaalt namelijk dat u extra beschermd bent.

Voetgangersongeluk

Net als fietsers hebben voetgangers een bijzondere positie in het verkeer omdat deze behoren tot de groep kwetsbare verkeersdeelnemers.

Het letsel dat u bij een verkeersongeval oploopt, kan worden onderverdeeld in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan:

Contact

Bij letsel door een verkeersongeval komt er veel op u af. U moet herstellen en – vaak tegelijk – veel zaken regelen. Wilt u weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding? De advocaten van Wolthers Jagersma steunen u graag bij uw letselschadezaak en het verhalen van de letselschade. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Heeft u schade opgelopen door een ongeval of incident?

Heeft u (letsel)schade door een ongeval? Neem dan contact op met één van onze specialisten om uw situatie en mogelijkheden te bespreken.